Plask & Leg (PL)

Så er det tid for barnet at komme i vandet, uden at mor eller far er med.

Holdet henvender sig til børn, som er klar til at begå sig i vandet uden mor og far.
På Plask & leg undervises børnene i det lille bassin. Børnene kan bunde i bassinet.

Indholdet i undervisningen ligner meget den, barnet har fået med forældre, men da det er alene vil det virke udviklende på barnet.

På dette hold undervises der fortsat i basal vandtilvænning, dvs. der er fokus på børnenes fortrolighed og evne til at klare sig i vandet – både over og under vandoverfladen. Undervisningen tager udgangspunkt i læring gennem leg. Gennem lege og andre aktiviteter skabes børnenes tillid til vandet. Legene har altid et formål og indeholder f.eks. at dykke, hoppe i vandet fra kanten, flydeøvelser og bevægelse i vand. De 4 svømmestilarter vil ikke blive introduceret for børnene på dette hold. Øvelserne er tilpasset det enkelte barns alder og indlæringsevne.

Alder: For børn 3-5 år

Alderen på Plask & leg vil normalt ligge omkring 3 til 5 år, dette skal dog ikke forstås som en fast aldersgrænse. Aldersangivelsen på dette hold er vejledende, og det vil primært være barnets svømmekundskaber og udvikling, der skal passe til holdet.

Sted: Thyhallen, det lille bassin

Tid: 30 min. 1 x ugentligt. 

Tilmeld/Læs mere - (0)

Begynder (BG)

På dette niveau er det bedst, at deltagerne inden sæsonstart er trygge ved vandet, kan hoppe i vandet og have hovedet under vand.

Undervisningen tager udgangspunkt i læring gennem leg. Gennem lege og andre aktiviteter skabes børnenes tillid til vandet. Legene har altid til formål at udvikle de grundlæggende færdigheder, som kræves for at kunne bevæge og opholde sig trygt i vandet. Underviserne har altid fokus på at børnene skal være fortrolige og trygge, så svømning bliver en god og sjov oplevelse. 
 
Svømmestilarter vil blive introduceret, særligt sidst på sæsonen, der vil være lettere svømmeøvelser med begyndende svømmeteknikker og kun i Crawl og Rygcrawl. Der bruges stadig hjælpemidler, som plade og bælte, særligt i starten. Når begynderholdet er gennemført forventes bæltet ikke at være nødvendigt.

Har dit barn ikke lært at svømme fra det er helt lille men skal starte i en senere alder, så har vi hold for 7-10-årige.

Alder: 5 til 7 år. Aldersgrænsen er vejledende. Der tilbydes også begynderhold 7-10 år.

Sted: Thy Hallen: Det runde bassin eller Sjørring Hallen

Tid: 30 min 1 x ugentligt.

Tilmeld/Læs mere - (0)

Let Øvede (LØ)

På Let øvede bygges der videre på glæden ved at være i vandet, dette gøres gennem strukturerede lege og mere specifikke svømmeøvelser. Undervisningen sikrer at svømmerne kommer til at mestre de fire grundfærdigheder. Vi arbejder stadig med, at læring bør ske gennem leg, for det skal være sjovt og lærerigt at gå til svømning.

På dette hold forventes det, at svømmerne kan svømme uden bælte, og er fortrolige med vandet. Børnene må meget gerne have svømmebriller på til undervisning men ikke dykkermaske, som dækker næsen.

Svømmerne vil på dette niveau blive introduceret for Crawl, Rygcrawl og i mindre omfang brystsvømning, der motorisk er en vanskelig svømmestil.
 
På dette hold vil svømmerne lære om baderåd, introduceres for livredning samt reglerne i omklædningsrummet og i svømmehallen. Så at børnene lære at begå sig i vand på alle måder.

Alder: For børn i alderen fra 6 år og til 10 år

Sted: Thy hallen. Det store bassin (på langs eller på tværs) eller Sjørring Hallen

Tid: 45 min 1 x ugentligt.

Tilmeld/Læs mere - (1)

Øvede (ØV)

På dette hold forventes det, at svømmeren kan dykke, svømme crawl, rygcrawl og være introduceret for brystsvømning.

Der vil blive undervist i crawl og rygcrawl, til dels brystsvømning. Butterfly vil kun være en introduktion. På dette hold vil der være et begyndende fokus på at svømme længere, lave udspring fra skammel, vendinger og længere dyk. Dette vil ske via leg, svømmeøvelser og svømmeteknik.

Når svømmerne på de øvede hold har niveauet og lysten til det, så tilbydes de at prøve at svømme i konkurrenceafdelingen på minitalenthold, der er et supplement til undervisningen på Øvede, eller kunstsvømning.

Der kan desuden være mulighed for at deltage i begynder-svømmestævner.

Thisted Svømmeklub anbefaler minimum 1 år på Øvede for at man kan være god nok i vandet til at kunne klare sig udenfor i åbent vand.


Alder: For børn i alderen fra 7 år og til 10 år

Sted: Thy hallen. Det store bassin eller Sjørring Hallen

Tid: 60 min 1 x ugentlig.

 
Tilmeld/Læs mere - (1)

Mini talent (MT)
Når du er tilmeldt et "Øvede" hold, vil instruktører begynde at kigge på, om du er et mini-talent.

Minitalenter udtages til holdet i samarbejde mellem svømmeren og instruktørerne på minitalent. Mini-talenter er typisk 8-9 år gamle, når de udtages til holdet. 

På Minitalent holdet starter en mere intens træning med fokus på teknik og udholdenhed. Du vil som svømmer opleve en stor fremgang i dine færdigheder på meget kort tid. Det er nu, det bliver rigtig sjovt :)

På minitalent-holdet gør vi noget ud af at skabe et godt sammenhold og vi tager til begynderstævner, er med til sponsorstævne og Chokoladecup mv. 

Minitalenter svømmer på Øvede-holdet samtidig med at de træner minitalent

Når du har svømmet minitalent et stykke tid og du er blevet rigtig god, så vil vi anbefale at du stopper med at svømme på Øvede-holdet og i stedet starter en dag om ugen, hvor du træner sammen med vores talenthold der typisk er 9-11 år gamle. Det aftales alt sammen med din træner.

Alder: 8-10 år

Stort bassin 

Tid: 60 minutter

Tilmeld/Læs mere - (1)